Plusstid som er opparbeidet og lagt til i timebanken kan tas ut som fravær. For å få til dette må man først sette opp en fraværstype som skal påvirke uttaket.

Gå til Innstillinger og Timebank.
Sett et navn, eks "uttak fra timebank" og velg en lønnsart som er tilknyttet uttaket.

Vi har nå satt opp en fraværstype som som må brukes når man gjør et uttak fra timebanken. Det er kun denne fraværstypen som påvirker uttaket.

Gå så videre til "Ferie og fravær" og trykk på "opprett fravær".
Sett starttid og sluttid for uttaket ditt.

Eks:
08:00 - 10:00 = 2t.

Under fraværstype velger du den fraværstypen som du nettopp opprettet under timebankinnstillingene og trykk lagre.

Når denne fraværstypen blir valgt, blir det gjort et uttak fra timebanken.

Vi kan se nærmere på dette uttaket ved å gå til Timebanken og velge den ansatte og se på timebanktransaksjonene. Som du ser har det skjedd et uttak, og du kan se detaljene. Timebalansen er oppdatert på brukeren, og er redusert med 2 timer og er nå på 4 timer.

Verdt å vite